SUUNNITTELEMIANI KOHTEITA:

KODIT

– Retrokeittiö, Kuopio

– Kylpy-, puku-  ja kodinhoitohuoneet, Helsinki

– Verhosuunnitelma 100 vuotta vanhaan taloon, Helsinki

– Lasten huoneet 3kpl, Helsinki 

TOIMISTOT

– Mainostoimisto Viima, tilasuunnittelu, Kuopio

– Talentree, ryhmätyöskentelytilan suunnittelu, Kuopio

– Karma Media Studio, konsultaatio, Espoo

-Granlund, Webinaaristudion suunnittelu, Helsinki

-DESK, toimiston sisustussuunnittelu, Helsinki

-Navitas Yrityspalvelut, toimiston sisustussuunnittelu, Varkaus

– Mercuri International, videoneuvotteluhuoneiden akustiikka ja valaistus, Espoo

 

MYYMÄLÄT

– Myymälätila, Varkaus

– Scandia Rent  autovuokraamo, Tripla, Helsinki

 

RAVINTOLAT

– Ravintola Rehti, Tahko

–  Myymälä/kahvila/hyvinvointikeidas, Hartola 

MUITA

– DUV kehitysvammaisjärjestön toimisto- ja kerhotilat, Helsinki

– Sisustuskonsultaatioita koteihin ja yritysten tiloihin

KUINKA VOISIN
SINUA AUTTAA?

Soita tai laita sähköpostia:

050 911 9440

anna-mari@tuntua.fi

Kotisuunnittelu, Helsinki

Kylpy-, puku- ja kodinhoitohuoneet

Kellarissa sijaitseva saunaosasto sekä kodinhoitohuone kaipasivat jo uudistusta. Pinnat olivat vanhat ja kodinhoitohuone epäkäytännöllinen ja huonokuntoinen. Tila oli kolkko ja kellarimainen ja siitä haluttiin nyt lämmin ja viihtyisä. Asiakasta miellytti musta-valkoinen ilme, mutta mietitytti tuleeko tilasta kylmän tuntuinen.

Suunnitelmassa  mietittiin kodinhoitotilan toiminnot tarkasti siten, että toimiminen olisi loogista ja kaikelle olisi paikkansa. Silityspiste siirrettiin lattiamallista kalusteeseen, kuten myös pikkupyykin kuivaus lattiatelineeltä seinätelineeseen. Pääasiassa pyykit kuivaa kuivausrumpu. Kaapistojen sisusteet suunniteltiin siten, että kaikelle tarvittavalle on järkevä ja toimiva paikkansa.  

Mustavalkoista teemaa pehmennettiin modernilla puupaneeliseinällä, joka valaistiin epäsuorasti katonrajassa kulkevalla valoviivalla. Kylpyhuoneen puolella valkoisen ja mustan laatan lisäksi valittiin hiekan sävyinen tehostelaatta. Valaistus suunniteltiin säädettäväksi, jolloin sillä voidaan luoda erilaista tunnelmaa erilaisiin tilanteisiin. 

Talentree, Kuopio

Ryhmätyöskentelytila

Karma Media, Espoo

Studion sisustuskonsultaatio

 

Karma Median tiloihin haluttiin yritysilmeen mukaisesti hieman rohkeampaa ilmettä valkoisten seinien ja kolkon toimistomaisen tunnelman tilalle. Toteutimme suunnitelman olemassa olevilla ja kierrätyskalusteilla. Seinäpintoihin valittiin rohkeita  yritysilmettä mukailevia värejä ja akustiikkaa parannettiin studiotilassa ihan kunnolla; seiniin rakennettiin kivivillalevyillä täytetyt koolaukset, joka pinnoitettiin mustalla kankaalla. Muualle tiloihin lisättiin paksuja samettiverhoja äänimaailmaa rauhoittamaan.  Seinille suunniteltiin tauluja oman yrityksen valokuvista ja myös eteisessä oviin teipattavaksi isot printit valokuvista. 

Suunnitelma on photoshopattu valokuvien päälle

Granlund, Helsinki

Webinaaristudio

Scandia Rent Tripla, Helsinki

Autovuokraamon toimipiste Pasilan Triplassa. 

Scandia Rent Tripla autovuokraamon tiloista haluttiin tyylikkäät ja houkuttelevat. Tila ei lattiapinta-alaltaan ole suuri, mutta korkeutta tilalla on yli 6 metriä. Tila oli hyvin kaikuva ja kaiun vähentäminen tilassa oli yksi tärkeimmistä suunnittelun lähtökohdista. Valaistus oli kova ja tuli korkealta katosta.

Seinään suunniteltiin isohko ruudukko akustiikkapaneeleilla ja toiseen reunaan akustiikkaverhoilla jakava linja. Verhon taakse saatiin piilotettua pieni tila työntekijöiden henkilökohtaisille tavaroille ja sieltä on myös käynti wc-tilaan. Valaistus tuotiin vaijerilla alas tiskin päälle ja sillä luotiin pehmeämpää tunnelmaa tilaan. Viherkasveilla korkeiden, isojen ikkunoiden edessä saatiin rajattua hieman näkymää ulkoa sisälle päin.

Ravintola Rehti, Tahko

Kokonaisvaltainen uudistus yhteistyössä Mainostoimisto Viiman kanssa.

 

Ravintola Rehtiä haluttiin uudistaa ja tuoda ravintola samalle tasolle visuaalisesti, mitä siellä tarjottava ruokakin on.  Ravintolassa oli aiemmin kaksi erillistä tilaa, sali ja pitseria. Pitseriassa oli oma paistopiste, mutta tarvikkeet pitsoille tuotiin salin puolelta keittiöstä. Tilassa liikkuminen ja toimiminen oli muutenkin hankalaa ja epäloogista. 

Uudessa suunnitelmassa pitseria ja á la carte yhdistyivät ja pitsanpaistopiste siirtyi salin puolen tiskin viereen.  Väliseinää siirrettiin ja entisen pitserian paikalle suunniteltiin nyt kabinetti. Tiskin taakse lisättiin toinen heiluriovi keittiön puolelle, joka jouhevoitti liikkumista ja saatiin tarvikkeet lähelle paistopistettä. Kahden oven ja kahden tiskin avulla saatiin vähennettyä henkilökunnan ja asiakkaiden törmäyskohtia tiskin edessä ja lisättyä henkilökunnan loogista liikkumista tiskin takana. 

Visuaalisesti ravintolaan haettiin tunnelmallista, mutta rentoa ilmettä. Luonnon läsnäoloa tuo utuinen metsätapetti sekä viherkatto tiskin yläpuolella. 

Myymälä – kahvila – hyvinvointikeskus, Hartola

 

DUV, Helsinki

Kehitysvammaisjärjestön toimisto- ja kerhotilat